Monday , March 30 2020
Home / Lajme / 500 mijë britanikë dalin vullnetarë në përballjen me COVID-19

500 mijë britanikë dalin vullnetarë në përballjen me COVID-19


Më shumë se gjysmë milionë britanikë janë paraqitur vullnetarisht të ndihmojnë Shërbimin Shëndetësor Kombëtar, edhe pse qeveria ka pritur të regjistrojë rreth 250.000 persona, deklaroi ministri britanik i Shëndetësisë Mat Henkok për BBC.

Vullnetarët do të angazhohen në punë të ndryshme, siç është blerja e ushqimeve, ilaçeve dhe materialeve të tjera për personat të cilët janë në izolim për shkak të koronavirusit.

Vullnetarët, gjithashtu, përkohësisht do të transportojnë materiale mjekësore dhe pacientë të cilët lirohen nga spitali, por edhe do të bisedojnë edhe me njerëz të cilët ndjehen të vetmuar derisa qëndrojnë në vetizolim.Burimi i lajmit: Linku

Check Also

Presidenti i rajonit të Lombardisë pret ekipin e mjekëve shqiptarë

Alsat 2020-03-29T20:29:30+02:00 “Sapo pritëm dhe falenderuam së bashku me delegacionin rajonal 10 mjekë dhe 20 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *