Sunday , March 29 2020
Home / Shendet / Gripi, këshilla si të mbroni veten dhe të tjerë

Gripi, këshilla si të mbroni veten dhe të tjerë


Jemi në sezonin e gripit dhe kërkohet që të merren masa që të mbrohemi.

Këto janë disa këshilla që ju të mbroni veten dhe të tjerët.

Si të mbroni veten dhe të tjerët:

• Të vaksinohen të gjithë personat e moshuar mbi 65 vjet dhe personat me sëmundje kronike në të gjitha qendrat e mjekësisë familjare

• Të reduktohet numri i vizitave të familjarëve tek personat të hospitalizuar

• Të evitohen vendet e mbyllura dhe të mbingarkuara me njerëz

• Nëse keni shenja te gripit, kërkoni menjëherë ndihmë mjekësore

• Nëse keni shenja të gripit mbani distancë të paktën 1 metër prej njerëzve

• Mbuloni hundën dhe gojën me fasuletë në rast të kollës apo teshtitjes.

• Shmangni prekjen e syve hundës apo gojës me duar të pa pastruara

• Nëse keni shenja të gripit, mos shkoni në punë, shkollë apo vende me shumë njerëz, por qëndroni në shtëpi

• Shmangni përqafimin, puthjen dhe shtrëngimin e duarve kur përshëndeteni

• Hidhni fasuletën në vendin e duhur menjëherë pas përdorimit

• Pastroni rregullisht duart me ujë dhe sapun dhe dezinfektoni mjediset ku qëndroni

• Ushqehuni shëndetshëm duke përdorë më shumë vitamina dhe bëni aktivitet fizikBurimi i lajmit: Linku

Check Also

Luftoni diabetin duke konsumuar çdo ditë bajame

Alsat 2019-12-05T23:30:02+01:00 Një studim i kryer nga Shoqata Amerikane e Kardio zbuloi se mos konsumimi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *