Monday , March 30 2020
Home / Kuriozitete / Limoni më i shtrenjtë në botë, 1kg kushton rreth 300 dollar

Limoni më i shtrenjtë në botë, 1kg kushton rreth 300 dollar

Në një fermë në Eus të Francës, ku dielli shkëlqen më shumë se 320 ditë në vit, rritet lloji i limonit më i shtrenjtë në botë, shkruan Alsat. Më pak se gjysmë kilogrami kushton 100 deri 150 dollar. Fruti i cili në Angli njihet si gisht-limoni, në këtë vend të Francës njihet si “kaviar” limoni. Me pamje është shumë i vogël kurse në brendësi ka përbërje me pamje të rruazave. Ky lloj fruti kushton shumë për shkak të shijes së veçantë dhe për shkak se drunjtë e tij nuk janë shumë frytdhënëse. Ai shërbehet në restorantet më luksoze të Francës.

The post Limoni më i shtrenjtë në botë, 1kg kushton rreth 300 dollar appeared first on ALSAT-M.

Burimi i lajmit: Linku

Check Also

Kafe turke për një jetë të gjatë?

Çdo ditë, amvisat shqiptare përballen me mëdyshje, sfida dhe punë. Përpara se të përballen me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *