Friday , June 5 2020
Home / Lajme / Diaspore / Testimet në Zvicër, më të suksesshme se në Korenë Jugore

Testimet në Zvicër, më të suksesshme se në Korenë Jugore

Koreja e Jugut, një komb shpesh citohet në mesin e atyre me nivele të larta provash, kurse tani Zvicra ka numrin më të lartë të testimeve për kokë banori.

Deri në 26 mars 2020, Koreja e Jugut kishte kryer 364.942 teste, një shkallë prej 7,090 provash për milion, ndërsa Zvicra kishte kryer 91,400 teste Covid-19, një normë prej 10,665 testesh për milion, përcjell albinfo.ch.

Sidoqoftë, ekzistojnë dallime domethënëse në mënyrën sesi të dy vendet u janë drejtuar testimit. Koreja e Jugut filloi testimet më herët dhe përfshiu një numër të konsiderueshëm të çështjeve të dyshuara.

Në Zvicër, testimi ka qenë më reaktiv dhe është përqendruar te individët me simptoma shumë të rrezikshme të lartë. Shumë në Zvicër me simptoma mbeten të paprovuar. Shumë të tjerë në kontakt të ngushtë me njerëz simptomatikë të paprovuar nuk janë testuar, përcjell tutje albinfo.ch.

Këto ndryshime në testim pasqyrohen në rezultatet e provës. Koreja e Jugut ka realizuar 364.942 teste, por zbuloi vetëm 9.241 raste, 3% e atyre që testohen. Në anën tjetër, 91,400 testet e Zvicrës kanë zbuluar 10.714 raste, 14% të atyre që testohen.

 

The post Testimet në Zvicër, më të suksesshme se në Korenë Jugore appeared first on Albinfo.

Burimi i lajmit: Linku

Check Also

114 gjoba për mosrespektim të orës policore dhe 451 për mosmbajtje të maskës – ALSAT-M

Alsat 2020-06-05T21:29:51+02:00 Policia gjatë ditës së sotme në rang vendi ka vendosur plot 114 gjoba …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *