Thursday , July 9 2020
Home / Lajme / Iran, dënohet me vdekje gazetari që nxiti protesta në vitin 2017 – ALSAT-M

Iran, dënohet me vdekje gazetari që nxiti protesta në vitin 2017 – ALSAT-M


Gazetari iranian Ruholla Zam, i cili me punën e tij në vitin 2017 ka nxitur protesta në vend, sot është dënuar me vdekje, konfirmoi gjykata.

Zam e ka redaktuar faqen e internetit “Amadnjuz”, e cila ka publikuar video dhe informacione kontroverse për autoritetet iraniane.

Zam ka jetuar dhe punuar në ekzil në Paris, por garda kombëtare iraniane në vitin 2019 e ka detyruar të kthehet në vendin e lindjes, kur është arrestuar.

Burimi i lajmit: Linku

Check Also

Miratohet kërkesa e KSI-së për testin PCR negativ në kufi – ALSAT-M

Alsat 2020-07-08T21:14:08+02:00 Qeveria miratoi kerkesen e Komisionit per Semundje Infektive e cila obligon shtetasit e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *