Thursday , July 9 2020
Home / Lajme / Diaspore / 2.448 persona gjobiten për blerje ndërkufitare në Zvicër

2.448 persona gjobiten për blerje ndërkufitare në Zvicër

Zvicra mbylli kufijtë e saj për blerësit ndërkufitar më 16 prill, tre javë pasi kufijtë u mbyllën për trafikun turistik.

Tregtia ndërkufitare u lejua përsëri nga 15 qershori e tutje, përcjell albinfo.ch.

Në periudhën e bllokimit, Këshilli Federal ka deklaruar se 2.448 persona u gjobitën për blerje ndërkufitare, midis gjithsej 8,848 gjobave për shkelje të bllokimit.

Gjoba për të gjitha shkeljet e kufizimeve të bllokimit zviceran është CHF100.

Për më tepër, 112.049 ishin larguar duke u përpjekur të kalonin kufirin në Zvicër. Në total, trafiku ndërkufitar i pasagjerëve ra me 80 përqind gjatë periudhës së bllokimit, përcjell tutje albinfo.ch.

Gjatë kësaj kohe, kufijtë e Zvicrës u lanë të hapura vetëm për qytetarët, banorët ose punëtorët ndërkufitar.

Ekzistonte një përjashtim i mëtejshëm nga këto kategori për njerëzit që mund të tregonin se ata ishin në një “situatë të një domosdoshmërie ekstreme”, me 16,854 të lejuar të kalonin kufirin në këtë kategori.

Autoritetet zvicerane thanë që krimi në rajonet kufitare ra për më shumë se 40 përqind gjatë bllokimit, kryesisht i lidhur me trafikimin e njerëzve, narkotikëve dhe armëve.

The post 2.448 persona gjobiten për blerje ndërkufitare në Zvicër appeared first on Albinfo.

Burimi i lajmit: Linku

Check Also

Miratohet kërkesa e KSI-së për testin PCR negativ në kufi – ALSAT-M

Alsat 2020-07-08T21:14:08+02:00 Qeveria miratoi kerkesen e Komisionit per Semundje Infektive e cila obligon shtetasit e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *