Friday , June 5 2020
Home / autopost auto

autopost auto

Si e menaxhoi me sukses Turqia situatën e Covid-19

Në fillim të marsit, përpara se Turqia të kishte regjistruar zyrtarisht rastin e parë të Covid-19, Sabah, një gazetë pro-qeveritare, vlerësoi vendin për vendosjen e një “shembulli udhëheqës” në luftën kundër koronavirusit të ri. Rreth 160,000 raste të konfirmuara më vonë, tifozëria është mjaft e qetë. Prapëseprapë, ndërsa vendi del …

Read More »

Arrihet marrëveshja për reformën zgjedhore në Shqipëri – ALSAT-M

Alsat 2020-06-05T21:40:51+02:00 Këshilli politik në Shqipëri ka arritur dakordësinë për administrimin e zgjedhjeve të ardhshme. Pjesë e dakordësisë mes palëve për administrimin zgjedhor është edhe ri-formatimi i KQZ.  Ky do të jetë një organ i ndarë në tre trupa të balancuara politike. Kryetari zgjidhet me konsensus, nënkryetari nga opozita.  Puna …

Read More »

Dokumenti/ Marrëveshja me 12 pika për Reformën Zgjedhore

Këshilli Politik për Reformën Zgjedhore arriti sot në një konsensus mbi ndryshimet në Kodin Zgjedhor që do të adresojnë rekomandimet e OSBE/ODIHR-it. Sipas dokumentit të firmosur nga 4 anëtarët e Këshillit, marrëveshja konsiston në 12 pika. Identifikimi elektronik ODIHR rekomandon përfshirjen graduale dhe i ka sugjeruar në komente Këshillit që …

Read More »