Sunday , March 29 2020
Home / Kuriozitete

Kuriozitete

Kafe turke për një jetë të gjatë?

Çdo ditë, amvisat shqiptare përballen me mëdyshje, sfida dhe punë. Përpara se të përballen me këto sfida, tradita e kërkon një filxhan me kafe turke. Shkencëtarët kanë kryer disa studime në lidhje me jetëgjatësinë e njerëzve në zonën e Ballkanit dhe të Mesdheut në përgjithësi të cilët pinë kafe turke …

Read More »

Si t’i japësh fund një takimi të keq virtual?

Nëse disa javë më parë mund të mbyllje bisedën virtuale me dikë që nuk “të ngjiste” dhe aq, thjesht duke i thënë se po të pret shoqja e ngushtë për të dalë, sot gjërat janë ndryshe. Nuk ke më asnjë justifikim për t’ju larguar nga chat-i atij/asaj me të cilën …

Read More »

A mos duhet t’i anulojmë edhe pushimet verore?

Pas pyetjet së përditshme, “kur do të mbarojë e gjithë kjo?”, pyetja e dytë më e rëndësishme është: A do të mund të udhëtojmë gjatë qershorit dhe korrikut? A mund të nisim me planet në mendjen tonë për pushimet verore? Duke marrë parasysh situatën e pandemisë globale, nuk ka asnjë …

Read More »

Si të shpëtojmë nga stresi brenda ca minutash?

Gjatë këtyre ditëve, krahas qëndrimit në shtëpi, duhet t’i kushtojmë vëmendje të veçantë shëndetit mendor; stresi, ankthi dhe frika mund të na shoqërojë gjatë kësaj periudhe prandaj është mirë të kujdesemi për menaxhimin e tyre. Si ta minimizojmë stresin kur kemi kohë vetëm 1 minutë, 5 minuta apo 14 ditë? …

Read More »

Kafeja rrit përqëndrimin, por s’ju bën kreativë

Kafeja e mëngjesit mund të rrisë aftësinë tuaj për t’u përqëndruar, por nuk ka asnjë ndikim te kreativiteti. Ky është një përfundim i ditëve të fundit, referuar studimit të publikuar në Science Direct (via Healthline). Në hulumtim morën pjesë 80 persona, të cilëve iu dha një pilulë kafeine 200 mg, …

Read More »