Monday , March 30 2020
Home / Teknologji

Teknologji

Shtetet e Bashkuara kanë gjetur një mënyrë të pazakontë për të luftuar koronavirusin

Përdorimi i gjurmimit të vendndodhjes së telefonit për të mbajtur nën kontroll COVID-19 po shndërrohet në një prej armëve më të forta në luftën kundër pandemisë dhe Shtetet e Bashkuara nuk bëjnë përjashtim. Wall Street Journal raportoi se agjencitë federale, shtetërore dhe lokale kanë grumbulluar informacione rreth vendndodhjes së përdoruesve …

Read More »

Faceshield Mask, një nismë mbarëkombëtare për të prodhuar maska 3D kundër COVID-19 për spitalet në Shqipëri dhe Kosovë

Një nismë e një ekipi nga Shqipëria dhe Kosova për të prodhuar maska mbrojtëse përmes teknologjisë së printimit 3D për spitalet në luftën kundër sëmundjes COVID-19 ka arritur të grumbullojë financim prej 2,400 eurosh në 24 orë. Nisma e iniciuar nga Prof. Dr. Shaban Buza, profesor në Universitetin e Prishtinës …

Read More »

Xiaomi debuton në Evropë smartfonët e vitit

Prodhuesi i katërt më i madh në botë i smartfonëve zbuloi Mi 10 dhe Mi 10 Pro më 13 Shkurt në Kinë ndërsa tashmë në një aktivitet ditën e sotme tha se do të vinë edhe në Evropë. Të dy telefonët janë brenda kritereve të një flagship me fuqi harduerike …

Read More »